Екскурзия до Виена и Дунавските Столици

Екскурзия до Виена и Дунавските Столици
от: 499 лв.
Маршрут: Будапеща - Виена - Братислава
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
Програма
ПРОГРАМА

1 ден – София - Будапеща
Отпътуване от София в 08:00 ч.от стадион Васил Левски и в 8:30 ч. от автогара „Сердика”за Унгария (с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Вечерта настаняване в хотел в Будапеща. Нощувка.
2 ден – Будапеща – Братислава – Прага
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща: Площадът на героите, Музеят за изящните изкуства, Операта, Будайската крепост – Кралският дворец, Рибарските кули, катедралата “Св.Матиаш”, хълмът “Гелерт” с Цитаделата, Паметникът на свободата. Отпътуване за Прага, с попътно разглеждане на Братислава: катедралата „Св. Мартин”, средновековната крепост, където днес е седалището на правителството на Република Словакия, Старото кметство, академия „Истрополитана”, Двореца на архиепископите. Настаняване в хотел в района на Прага. Нощувка.
3 ден – Прага – замъкът Карлщайн

Закуска. Пешеходна обиколка в Старата част на Прага – Страховския манастир, хълма Храдчани с Кралския дворец – днес седалище на Президента на Чехия, Готическата Катедрала „Св. Вит,” Златната уличка, Архиепископския дворец, Лорета, Карловия мост, Староместкия площад със забележителния Астрономически часовник. Свободно време или по желание екскурзия до замъка Карлщайн (входна такса: 10-11 евро)- - не пропускайте посещение на един от най-известните исторически замъци в Чешката Република. Огромният замък е построен в готически стил от Карл ІV, крал на Бохемия и Свещен римски император като място за съхранение на ценни реликви и други римски съкровища като допълнение на бижутата за коронация. Замъкът Карлщайн притежава много съкровища включително уникални стенописи, датиращи от 14 век; картини в параклиса и най-голямата портретна галерия на чешките владетели. Екскурзоводът ще ви запознае с историята на замъка, неговите съкровища и живота на Карл ІV. Връщане в Прага надвечер. По желание: вечеря на кораб по р.Вълтава. Връщане в хотела. Нощувка в района на Прага.

4 ден – Прага – Виена

Закуска. Отпътуване за Виена. Виена е палитра от исторически забележителности, имперски блясък и модернизъм. Градът на валса, висшето общество и сладкарското изкуство пресъздава романтиката на Стария свят, където живее музиката на Бетовен, Брамс, Шуберт и Йохан Щраус. Панорамна обиколка на Виена – Рингщрасе, Парламента, Бургтеатър, Операта, Мария Терезия плац, Музея на Изкуствата и Природоисторическия музей. Нощувка в района на Виена.

5 ден – Виена – Будапеща

Закуска. Туристическа програма във Виена, която винаги се свързва с аристократичните виенски балове и великолепието на Империята на Хабсбургите. Разглеждане на двореца Шонбрун (5 евро за транспорт) и Хофбург (билет Сиси 24 евро). Пешеходна обиколка, която включва площада “Грабен”, Щефансдом, Керттнер щрасе. Свободно време във Виена или по желание екскурзия до бенедиктското абатство в Мелк – един от най-старите манастирски комплекси, основан от Бабембергите през 1158 г. (12 евро за транспорт). Следобед отпътуване за Бyдапеща. Нощувка в Будапеща.

6 ден – Будапеща – София

Цени

Дата Възрастен в двойна стая
10.06.2015 г. 499 лв.
13.07.2015 г. 499 лв.
10.08.2015 г. 499 лв.
01.09.2015 г. 499 лв.
17.09.2015 г. 499 лв.
12.10.2015 г. 499 лв.
26.10.2015 г. 499 лв.


Цената е на човек и включва:

 • 5 нощувки със закуски: 2 в Будапеща; 2 в района на Прага; 1 в района на Виена;
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Туристическа програма в Будапеща, Братислава, Прага и Виена;
 • Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва:

 • Доплащане за единична стая – 80 евро;
 • Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 6 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г – 6 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г - 9 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 12 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 18 лв;
 • Посещение на двореца „Шонбрун“ – 5 евро за транспорт;
 • Посещение на бенедиктското абатство в Мелк – 12 евро за транспорт при минимум 25 желаещи;
 • Вечеря на кораб по р. Вълтава при мининум 25 туриста – 33 евро;
 • Екскурзия до замъка Карлщайн – 9 евро при минимум 25 туристи;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Ползване на обществен транспорт в Прага;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

С тази екскурзия ще посетите: Будапеща, Прага, Виена и Братислава