Нова Година в Прага - на кнедли в кръчмата на Швейк

Нова Година в Прага - на кнедли в кръчмата на Швейк
от: 805 лв.
Маршрут: Будапеща- Братислава - Прага-Пилзен - Будапеща
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
Програма
ПОТВЪРДЕНА ЕКСКУРЗИЯ


28.12 - София - Будапеща
Тръгване от София за Будапеща от Националния стадион “ В.Левски” в 08:00 ч.
Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване в хотел.Вечеря и нощувка в Будапеща.

29.12 - Будапеща – Прага
Закуска на богата шведска маса. Туристическа програма в Будапеща – Панорамна обиколка на дунавската столица, запознаване с историческите забележителности: църквата Св. Матиаш, монумента Св. Троица, Рибарските кули, конната статуя на Св. Ищван, Паметника на Св. Гелерт, Парламента, Верижния мост, моста Ержбет, най-елегантния булевард Андраши,Операта, Площада на героите– огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Казват, че Дунав е от тези мъдри реки, които разделят миналото от бъдещето и посочват верния път на всеки, дръзнал да попита-пътуване с корабче. Отпътуване за столицата на Словакия.Сега Братислава е оживяла приказка. Красив, романтичен и уютен, целият град дъхти на елха и медени сладки.Димящ грог, кулинарни изкушения с бяла захарна глазура, сушени плодове и пищни червено-зелени венци по витрините на магазините.
Отпътуване за Чехия, страна вярна на традициите си, с оживената и достолепна Прага и с провинциалните старинни градове, с Бохемския кристал и Музиката на Дворжак, с анекдотите за Швейк и сянката на Вацлав Хавел, привлича любители на културни забележителности и архитектурни шедьоври, на най-вкусната бира в света и пражката шунка … Чуйте легендата за Либуше, сънувала сън за чуден град, наречен Прага, който…” ще позлати звездите – с могъща Катедрала, Часовникова кула, замъци и площади…”
Вечерта пристигане в Прага. Настаняване в хотел TOP HOTEL 4*. Богата вечеря на шведска маса. Нощувка.

30.12 – Прага
Разходка из Староместо и Староместки намести – сърцето на стария град с известния Астрономически часовник, улица Селетна, Карловият мост, по които минавали процесиите при коронациите на бохемските крале, Прашната порта.
Посещение на замъка Пражки храд, съхранил автентичния си вид от средните векове до днес, където освен Двореца и Катедралата Св. Вит им и два музея, манастир, галерии и концертни зали. Катедралата завладява с мощния си готически облик, изграден а е върху гроба на Свети Вацлав, светеца-патрон на Прага, и е завършена окончателно чак през 1929 г., точно 1000 години след смъртта му.
Продължаваме с Мала страна е най-запазената част на стара Прага, зашеметяваща със своята автентичност, с площада Малостранске намести, заобиколен от барокови и ренесансови къщи, в чиито изби се крият джаз-барове, чайни, антикварни и сувенирни магазинчета.
За обяд – посещение на Кръчмата на Швейк и Хашек. Препоръчваме Ви печена гъска, свинско джоланче и крехки пържоли, поднесени с кнедли и кисело зеле, специални огромни плата за приятели и моравско вино.
Свободно време за покупки на бохемски кристал и гранатови бижута…
Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

31.12 – Прагa -Пилзен
Закуска. Свободно време в Прага или екскурзия до Пилзен и Карлови Вари(25 Евро).
Отпътуване за Пилзен – вторият по големина град в Чехия..Разходка в старинната част на Пилзен и храма „Св. Вартоломей” – огромна готическа катедрала от пясъчник, с най-високата кула в страната, разкриваща изумителна гледка към площада.Посещение на Музея на бирата- със собствено бирхале и на прочутата пивоварна Pilsen и дегустация.
Продължаваме за Карлови Вари - Разходка в Карлови Вари – СПА-сение за аристократи.Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света.Ако има SPA курорт, който да е наистина „класика в жанра”, то без съмнение това е чешкият Карлови Вари. Един от най-старите, най-прочутите и попилите най-много история и звездна слава на квадратен метър.Императори и царе, шейхове и крале, аристократи от цяла Европа, творци и богаташи са се стичали за по няколко седмици всяка година в този „остров на забравата”.

Празнично посрещане на Нова Година!

Празнична новогодишна вечеря.
 • Богата шведска маса с кулинарни специалитети от чешката и интернационалната кухня
 • Наздравица за Новата година с Бохемско шампанско! По 1 бутилка за двама!
 • Среднощен Новогодишен бюфет
 • Много музика и танци!
 • Фойеверки!
Нощувка.

01.01- Прага - Будапеща
Късна закуска. Отпътуване за Бърно – разходка из очарователния му център и обяд в „ Pod Spilberken” – типична и идеално разположена чешка кръчма. Продължаваме за Будапеща. Вечеря. Нощувка в Будапеща.

02.01 - Будапеща - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ПРОГРАМАТА В БУДАПЕЩА
Площадът на героите, Парламента, Верижния мост, Моста Ержбет, Рибарските кули, църквата Св.Матиаш, монумента Св. Троица, коната статуя на Св. Ищван,
ПРОГРАМАТА В ПРАГА
Пражки храд, Катедралата Св.Вит, Карловия мост, Староместкия площад, “Орлой”- часовниковата кула, Тинската катедрала


Цени

Дата Възрастен в двойна стая
28.12.2014 г. 805 лв.


LAST MINUTE оферта!

Цената включва:
 • 5 нощувки със закуски: три в Прага в TOP HOTEL 4* или подобен или 3*, две в Будапеща
 • 5 вечери
 • транспорт с комфортен автобус 3*-4*
 • екскурзовод на български език
 • Новогодишна гала вечеря в ресторанта на хотела
 • Новогодишна програма
 • Пътни такси
 • медицинска застраховка "Помощ при пътуване" до 2000 евро на компания ЗАД "Булстрад живот" АД с адрес: гр. София, ул. "Света София" № 6.

Цената не включва:
 • медицинска застраховка до 5000 евро– 8 лв., над 65 г. – 15 лв., над 70 г. – 20 лв.;


Цена със собствен транспорт 775 лева