Баварските замъци с водопада на р. Рейн и Боденското езеро

Баварските замъци с водопада на р. Рейн и Боденското езеро
от: 680 лв.
Маршрут: Любляна – Линдау – Бодензее – Констанц – Рейнският водопад – Нойшванщайн – Линдерхоф – Мюнхен – Херенхимзее – Залцбург – Хелбрун – езерото Блед - Любляна
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
Програма
ПРОГРАМА

1 Ден - София – Люблянa
Тръгване от София за Любляна в 07:00ч. от Националния стадион \"Васил Левски\". Пристигане вечерта. Настаняване в хотел и нощувка в района на Любляна.

2 Ден – Любляна – Германия - Линдау
Закуска. Кратка туристическа програма в Любляна - град на кръстопът, въплътил духа на Централна Европа и Средиземноморието, мост между разнородни култури, настроения и идеи. Отпътуване за Германия - в страната на Гьоте и Шилер, на Братя Грим и Менделсон, където традицията се преплита със съвремието. Разходка в Линдау-германското кътче от Рая. Линдау е стар баварски остров-град сгушен в източната част на езерото Констанц.Колоритни улици, изящна алпийска архитектура,романтичен стар град, островърхи, къщи, оглеждащи се в езерните води- всичко това можете да го намерите на остров на Баварската Ривиера Линдау. Нощувка в района на Боденското езеро.

3 Ден- Рейнския водопад-остров Майнау-Констанц
Закуска.Всички градове по бреговете на Боденското езеро имат вълшебен климат и старинен чар-калдаръмени улици,дървени къщи с украсени с исторически сюжети стени,буйни градини със здравец,старинни замъци...Отпътуване за Райнфал-най-големия водопад в Европа. Великият Рейн и неудържимата водна стихия на Рейнския водопад!
Пътуването ни продължава към Остров Майнау/ 17 E/ - едно от най-великолепните творения на човешката любов към природата - ще видим Къщата на пеперудите, Бароковия Замък на Тевтонския орден,църквата „Света Мария” и прелестната Италианска градина на розите. Разходка в Констанц-градът на Граф Фердинанд Цепелин. Ще разгледаме Катедралата Мюнстер на древната Константия,която подслонява Санта Мария- втората по големина камбана в Германия. В стария град опитайте джолан или порция леберкез, полети с местното пиво \"Рупанер\".Нощувка в района на Боденското езеро.

4 Ден – Нойшванщайн – Линдерхоф - Мюнхен
Закуска. Посещение на замъка Нойшванщайн-архитектурно творение, вдъхновило крал Лудвиг II, наречен Безумни от легендата за лебедовия рицар Лоенгрин и от сюжетите в оперите на Вагнер. Замъкът \"Нойшванщайн\" е най-доброто творение на Рихард Вагнер, твърдят почитатели на гениалния композитор. Самото име (\"Нов лебедов камък\") идва от мита за Лоенгрин - Рицаря лебед. Вагнер създава по него едноименната опера, а Чайковски пише балета \"Лебедово езеро\".
Разглеждане на лятната резиденция на крал Лудвиг II – Линдерхоф, както казва самият Лудвиг II: \"Мястото е едно от най-красивите места, някога намирани...\" Фееричния дворец \"Линдерхоф\" - шедьовър в стил барок и рококо е любимия дворец на \"последния добър и самотен крал\". Разходка в Гармиш-Партенкирхен, сгушен в Баварските Алпи, под най-високия връх в Германия Цугшпице.Отпътуване за Мюнхен. Нощувка в Мюнхен.

5 Ден – Мюнхен-Херенхимзее-Залцбург
Закуска.Разглеждане на Мюнхен. Лежащ в сърцето на Баварската провинция Мюнхен е свит в полите на Баварските Алпи, град пропит с история, оставила ясни следи в архитектурата, до която по време на нашата разходка ще се докоснем и ще видим историческото сърце на Мюнхен Marienplatz – стария градски площад със Старото и Новото Кметство,Символа на града - църквата Frаuenkirche /”Св.Богородица”/, величавия комплекс на Резиденцията . Като модерен световен център със сърце и дълга традиция, Мюнхен е лайфстайл столицата на Германия. Свободно време за халба бира в бирарията Хофбройхаус ,където Хитлер е основал партията си и е започнал да крои планове за световно господство с „Бирения пуч”.
Отпътуване за Австрия- музика, изкуство и живот като от книга се преплитат, за да пресъздадат красотата на една държава.. Следобед разглеждане на замъка Херенхимзее. С корабче/6EUR/ ще стигнем до Замъка Херенхимзее, олицетворяващ сбъданата мечта на крал Лудвиг за “замък по-бляскав от Версай”. Нощувка в Залцбург.

6 Ден – Залцбург-Хелбрун-Езерото Блед-Любляна
Закуска. Туристическа програма в Залцбург-перла в короната на Европа. Залцбург е незабравимо пътешествие в света на миналото с пакетче бонбони в ръка. Тук музиката върви с ликьор, а историята с богато украсени барокови шедьоври. Ще видим Бароковият стар град, разположен на р. Залцах и известен със своята средновековна крепост Хоензалцбург, двореца Мирабел, Катедралата и къщата на Моцарт на „Гетрайдегасе”-житната улица. Разглеждане на замъка на забавленията Хелбрун.Отпътуване за Словения.Фото-пауза на брега на езерото Блед-малкото съкровище на малката Словения.Нощувка в района на Любляна.

7 Ден- Любляна- София.
Закуска.Отпътуване за България.Вечерта пристигане в София.

Цени

Дата Възрастен в двойна стая
18.08.2014 г. 680 лв.
08.09.2014 г. 680 лв.


Цената включва:
  • 6 нощувки в хотели 3* - две в Любляна,две в района на Боденското езеро, по една в Мюнхен и Залцбург
  • екскурзовод на български език
  • транспорт с комфортен автобус 3-4 звезди

Цената не включва:
  • разходи от личен характер
  • входни такси за обектите
  • мероприятия по желание
  • медицинска застраховка с покритие 5000 евро - 7 лв., над 65 г. – 11 лв., над 70 г. – 14 лв.; над 75 г. - 28лв.

ЗАМЪКА НОЙШВАЙНЩАЙН / 12 EUR/ , автобусче до замъка - 3 EUR в двете посоки
ЗАМЪКА ЛИНДЕРХОФ / 10 EUR/ , ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ / 10 EUR/ - корабче до острова в двете посоки 6 EUR