Хърватска – очарованието на Адриатика и Плитвичките езера - 6 август/ Потвърдена

Хърватска – очарованието на Адриатика и Плитвичките езера - 6 август/ Потвърдена
от: 460 лв.
Маршрут: Плитвичките езера, Опатия, Пула, Ровин, пещерата Постойна, Загреб
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
Програма
ПРОГРАМА
1 Ден – София – Загреб
Тръгване от София в 08:00ч. от Националния стадион “Васил Левски” за Хърватска. Страната е наречена “Земята на разнообразието” - тук природата се разкрива с всичките си цветове, сливат се култури и цивилизации. Страна, превърнала се във вдъхновение за поети, писатели и художници.
Привечер пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка в Загреб.

2 Ден Плитвичките езера - Опатия
Закуска. Отпътуване за Плитвичките езера – най-известният природен парк в Хърватия, състоящ се от 16 живописни езера, свързани с водопади и водоскоци. Преминаваме по тесни горски пътеки и дървени мостове, за да се насладите на красотата на Величествената природа. Прекосяване с лодка на най-голямото езеро Козяк.
Продължаваме към Опатия - наречена „Ница на Адриатика”, най-аристократичният курорт на Хърватскара ривиера, чиято слава се разнася по света от Австрийските благородници. В Опатия можеш да се радваш на морския въздух, на слънчевите бани, на приятния средиземноморски климат, да съзерцаваш залеза и да танцуваш до зори. Свободно време – разходка по крайбрежната алея, откъдето се разкриват невероятни гледки към многобройните островчета.
Настаняване в хотел в района на Опатия/Риека. Вечеря и нощувка.

3 Ден - Опатия – Пула – Ровин - Опатия
Закуска. Еднодневна екскурзия до полуостов Истрия/ 15 Евро/, наречен „Terra Magica”- късче земя със свой облик и характер, където хармонично се допълват Древноримското величие и Средновековните укрепени градове, Венецианското наследство и аристократичния дух на Хабсбургите. Обиколка на Истрия - маслинени горички и плодородни лозя, стръмни каменни брегове и закътани заливи, която ни отвежда до Пула и Ровин
Посещение на Пула, изградена върху седем хълма като Рим– град на повече от три хилядолетия, нашепващ истории за митичните аргонавти, за римските патриции и матрони, за Венецианските търговци и за австрийските благородници. Пула е град-музей, предлагащ ни съхранени през вековете исторически забележителности: Античният Римски амфитеатър, датиращ от I век и втори по големина в Империята, Портите на Херкулес, Арката на Сергий, която ни отвежда към уличките на стария град към централния площад и Храма на Август. Свободно време в Пула - опитайте “пършут”-пушена шунка от Истрия, Истърска супа, приготвена от боб, царевица и сушено свинско, жълто овче сирене и домашно вино – Теран.
Следобед продължаваме за Ровин – “Малката Венеция”, най-романтичният хърватски град започва развитието си като традиционно рибарско селище, покровителствано от Света Еуфемия, впечатлило поети и художници с формата си на лодка – batana и с местната фолклорна музика - batinada. Обиколка на старинната част на Ровин, обградена със средновековни крепостни стени с три запазени до днес порти, които ни отвеждат към лабиринт от тесни каменни улуци. Над тях доминира църквата ‘Св Еуфемия” с високата си камбанария със статуя на Светицата-закрилник на града. Интерес представляват и Баптистерият – най-старата сграда на Площад Локва и Францисканският манастир, както и многото буржоазни къщи, изградени в типичен венециански стил. Не пропускайте традиционния пазар, където можете да дегустирате отбрани Истърски вина и Медена ракия, зехтин и трюфели.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка

4 Ден – Опатия – пещерата Постойна – Загреб
Закуска. Посещение на пещерата Постойна – „Постойнска яма” е най- посещаваната туристическа атракция в Словения. Достъпът до Постойна се осъществява със специална железница, отвеждаща ни в подземния свят на една от най-красивите пещери. Разглеждане на подземните галерии с местен екскурзовод.
Туристическа програма в Загреб. Пешеходна разходка: централния площад "Бан Йелачич", стария град с хълмовете Каптол и Градец, Катедралата- символ на града и "Долац" - главният градски пазар, наричан още "стомаха на Загреб. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

5 Ден Загреб– България
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цени

Дата Възрастен в двойна стая
06.08.2014 г. 460 лв.
03.09.2014 г. 460 лв.
20.09.2014 г. 460 лв.
15.10.2014 г. 460 лв.


Цената включва:

  • 4 нощувки със закуски в хотел 3* – две в Опатия/ Ловран и две в Загреб
  • 2 вечери в ресторанта на хотела в Опатия/Ловран
  • екскурзовод на български език
  • транспорт с лицензиран автобус ( климатик, видеосистема, минибар)


Цената не включва:

  • входове за обекти и туристически мероприятия
  • Плитвичките езера: 15 €
  • екскурзия до Пула и Ровин, полуостров Истрия:15 €
  • пещерата Постойна: 22 €, с предварителна резервация
  • медицинска застраховка с покритие 5000 евро - 5 лв., над 65 г. – 8 лв., над 70 г. – 10 лв.; над 75 г. - 15 лв.